Inloggen Evangelisch Lutherse Gemeente Leeuwarden
vandaag: 23-07-2024 | Home | Zoeken
Activiteiten
Contactblad De Friese Lutheraan
Kinderkerk
Kring Drachten
Kring Harlingen
Kring Stiens
Kring Zuidwest Friesland
Martha Maria
Publicaties
Jongeren
Nieuws Lutherse Synode
Vakantie kerken
Jaarverslag Martha Maria 2019/20
Wilt u ook eens meedoen met een van de gezellige activiteiten van de dames­vereniging, meldt u dan aan bij Tietie Westra.
058 – 2881087 Email: westra.t@kpnmail.nl
JAAROVERZICHT 2019 – 2020
Van de Evangelisch Lutherse dameskring Martha Maria.
8 januari 2019, gaan een paar dames voor de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar naar Virginie en Dirk Eeninkwinkel in de Saskiastraat, was weer gezellig.
8 februari de 88e  jaarvergadering met 6 dames.
De jaarverslagen worden weer gelezen door Tietie en Klaasje.
Ook had het deze keer een feestelijk tintje, Tietie was 35 jaar presidente van de dameskring, dit werd gevierd met een lekkere traktatie.
20 februari zijn we met 5 dames, Nel gaat met ons spreken over boeken en leest zij ons voor, uit Indonesische Volksverhalen. En uit reis naar de zon  over de soldaat met de soepsteen.
6 maar,  is er geen verslag gemaakt, in verband met familie omstandigheden.
20 maart, hebben we als gaste ds. Toos Reichman gehad : het onderwerp van deze middag is het boek. Raak de wonden aan, van Thomas Halick hoogleraar theologie in Tsjechie.
Er zijn deze middag 6 dames aanwezig.
3 april, deze middag hebben we kaarten gemaakt voor Pasen, onder leiding van Ali Postma.
Aanwezig waren 5 dames, hebben 16 kaarten gemaakt en deze zijn naar zieken en oud-leden van onze vereniging gestuurd als Paasgroet van de dameskring Martha Maria.
17 april de Paasviering. Het thema van de liturgie is deze keer vrouwen rond Jezus. De liturgie was deze keer door Tietie samengesteld.  Dit was ook onze laatste bijeenkomst voor de zomer vakantie. We zien elkaar weer op 25 september bij leven en welzijn.
25 september , na een welverdiende vakantie , weer bijeen in de Oosterstraat. Het wordt een gezellige middag. Een ieder verteld wat over haar belevenissen in de vakantie.
9 oktober, een regenachtige woensdag, gaat Nel een spel spelen met 6 dames. Het alfabet spel.
Op 23 oktober was ds. U .Tjallingii onze gast, het onderwerp was: “de kracht van de muziek in de zorg voor zieken.” We luisterden met 6 dames.
6 november wordt er onder leiding van Nel een aantal kaarten voor de komende kerst gemaakt
20 november was ds. Peter Crom onze gast . Hij kwam vertellen over de huwelijksreis van hem en Leonie naar Oekraïne, we waren met 7 dames.
4 december, die stond in het teken van Sinterklaas, altijd gezellig met pakjes en gedichten, we waren deze middag met 8  dames
18 december de kerstviering , met een groep van 11 mensen, 8 vrouwen en drie mannen. Eerst kregen we koffie met gebak van Helena die jarig is geweest, daarna  kijken we naar de film van ds. Peter Crom  het vervolg van de huwelijks reis maar nu een film. Daarna een gezellige kerstlunch.
Na dit alles vieren we met elkaar de kerstliturgie samen gesteld door Nel .Een mooie viering.
8 januari 2020. Alweer een nieuwjaar , en zoals gewoonlijk gaan we naar Virginie en Dirk, voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst. We waren met 5 dames en het  werd weer een gezellige middag.

Verslag van Klaasje Stienstra.

Laatste wijziging: 28 Mar 2020 12:40:47
Bericht kan gelezen worden van dinsdag 28 mrt 2017 tot vrijdag 31 dec 9999.
Auteur: Elisabeth
Adressen
Agenda
Diensten
Kerkkoor Maarten Luther
Verwante Sites

Deze site heeft 57 leden,
waarvan 0 online
Colofon